Bănci și Asigurări

RCS&RDS a luat un bancher de la Citi să-i administreze afacerile de sute de milioane de dolari

RCS&RDS a luat un bancher de la Citi să-i administreze banii

Răzvan Bădălicescu

Autor: Razvan Voican

16.02.2012, 00:07 4320

Gigantul din internet, TV şi telecom RCS&RDS l-a recrutat pe fostul vicepreşedinte pe corporate banking al Citibank, Răzvan Bădălicescu, pentru a prelua postul de director pe zona financiar-contabilitate. El a părăsit subsidiara locală a Citi la sfârşitul anului trecut, după 15 ani în care a lucrat pentru americani.

Bancher specializat pe corporate şi cu un profil discret, Bădălicescu cunoaşte foarte bine RCS&RDS, inclusiv situaţia financiară a acesteia, având în vedere că în ultimii ani Citi a devenit unul dintre creditorii principali ai companiei şi s-a ocupat de montarea mai multor finanţări.

Potrivit unor estimări, afacerile RCS&RDS ar fi putut ajunge anul trecut la 800 mil. dolari, iar la o asemenea anvergură postul de director financiar are o mare greutate cu atât mai mult cu cât compania înregistra la nivelul anului 2010 datorii de 762 mil. euro, conform raportărilor la Ministerul Finanţelor. În plus, operatorul, controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari din Oradea, are de rostogolit anul acesta un vârf de plată de circa 350 mil. $.

Cu un profil discret, tipic pentru un bancher corporate, Bădălicescu şi-a încheiat colaborarea cu Citi la sfârşitul anului trecut după nu mai puţin de 15 ani în care a lucrat pentru americani.

De-a lungul acestei perioade a urcat mai multe trepte în ierarhie până la nivelul de şef pe corporate, în ultimii ani conducând businessul esenţial al băncii pe piaţa locală.

El explica pentru ZF în decembrie că este vorba despre o schimbare de carieră care a venit în urma unei decizii de despărţire luate de comun acord.

În cele din urmă Bădălicescu a renunţat nu numai la colaborarea cu Citibank, ci şi la cariera bancară, optând să lucreze mai departe pentru unul dintre cei mai importanţi clienţi pentru care aranjase finanţări în ultimii ani. Supervizarea afacerilor corporate ale Citi a fost preluată de către directorul general (CEO) al băncii Tibor Pandi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO