Bănci și Asigurări

RCA se scumpeşte cu 8%, dublu faţă de inflaţie, pentru proprietarul în vârstă de 40-51 de ani al unei maşini de 1.400 cmc

RCA se scumpeşte cu 8%, dublu faţă de inflaţie,...

Autor: Anelis Baciu

02.11.2018, 00:07 3975

Firma de consultanţă EY a calculat noile tarife de referinţă pentru poliţa RCA şi a constatat că prima medie pentru clienţii persoane fizice trebuie să crească, în timp ce pentru companii tarifele trebuie să fie mai mici.

Astfel, pentru un şofer cu vârsta cuprinsă între 41 şi 50 de ani care deţine un autoturism cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 centimetri cubi (cmc) noul tarif de referinţă ajunge în prezent la 598 lei pe an, în creştere cu aproape 8% faţă de referinţa anterioară, adică dublu faţă de rata inflaţiei.

Pe de altă parte, în cazul transportatorilor, tariful de referinţă pentru un camion cu masa de peste 16 tone este în prezent de 7.273 lei, cu aproximativ 7% mai puţin decât referinţa anterioară.

„Pentru ambele segmente de clienţi, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane ju­ri­dice, apreciem ca ajustarea tarifelor RCA de referinţă este, în general, în concordanţă cu tendinţa de evoluţie a indicatorilor specifici de daunalitate precum frecvenţa daunelor şi dauna medie, înregistrate la nivelul portofo­liului nostru“, a declarat Mihai Tecău, preşedintele direc­to­­ratului Omniasig, al treilea cel mai mare asigurător local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO