Bănci și Asigurări

RBS taie din dobânzile la depozitele în lei, dar plăteşte mai mult ca să atragă euro

RBS taie din dobânzile la depozitele în lei, dar plăteşte mai mult ca să atragă euro

Autor: Ciprian Botea

12.03.2012, 00:00 317

RBS, o bancă de talie medie controlată de grupul britanic cu acelaşi nume, a redus cu o jumătate de punct procentual dobânzile la depozitele în lei cu scadenţa cuprinsă între trei luni şi un an, noile rate fiind cuprinse între 5,75% şi 6% pe an. Cea mai mare bonificaţie, de 6% pe an, este plătită pentru sumele atrase pe o perioadă de trei luni. La euro, dobânzile au fost majorate însă cu un sfert de punct procentual, până la un maxim de 3,5% pe an în cazul depozitelor cu maturitatea de 12 luni.

Excepţie fac depozitele pe o lună, unde dobânda a scăzut cu 0,1 puncte procentuale şi a ajuns la 2,9% pe an. Banca plăteşte 3% pe an la depozitele pe trei luni şi 3,25% pe an la cele cu maturitatea de şase luni. Bancherii au început să reducă treptat în ultima perioadă dobânzile la depozitele în lei, pe fondul îmbunătăţirii lichidităţii de pe piaţă, dar pe partea atragerii de resurse în euro lupta rămâne în continuare strânsă, dobânzile de peste 4% pe an fiind încă o prezenţă obişnuită în ofertele băncilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO