Bănci și Asigurări

RBL investeste jumatate de milion de euro in promovare

08.11.2006, 18:25 11

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a ajuns la 100.000 de clienti, avand in derulare contracte de economisire-creditare in domeniul locativ in valoare de 500 de milione de euro.
Banca va investi in urmatoarele doua luni jumatate de milion de euro intr-o campanie agresiva de promovare a produselor de economisire-creditare. Clientii care contracteaza astfel de produse beneficiaza in perioada de economisire de facilitati din partea statului - o prima pentru sumele economisite de pana la 150 de euro (echivalent in lei) si deductibilitatea cheltuielilor cu ratele depuse in limita a 300 de euro.
"Cine depune acum 2.800-3.500 de lei poate beneficia de o prima de la stat echivalentul a 120-150 de euro, conditii in care randamentul plasamentului este de 15%-18%", spune Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL). El se asteapta ca in urmatoarele doua luni banca sa incheie inca 20.000 de contracte. In 2005, ultimele doua luni ale anului au generat aproximativ o treime din afacerile RBL, spune Costea.
In prezent banca are depozite atrase de la clienti de aproximativ 50 de milioane de euro, fata de 28 de milioane de euro la sfarsitul anului trecut. Activele RBL au urcat cu 59% in primele noua luni ale anului, pana la 63,5 milioane de euro.
In cadrul campaniei de iarna, RBL va amplasa 50 de standuri (puncte de consultanta) in cadrul unor complexuri comerciale din orasele mai importante. In prezent, RBL isi distribuie produsele prin intermediul unei retele de 9.500 de colaboratori (o parte dintre acestia vor asigura consultanta la standuri in lunile urmatoare). Pe langa agentii proprii, banca mai utilizeaza reteaua de sucursale a Raiffeisen Bank (care detine o treime din capitalul RBL) si o serie de parteneri (brokeri).
Produsul RBL reprezinta un instrument de economisire si, ulterior, de creditare, destinat finantarilor investitiilor in sistemul locativ. Pentru a beneficia de un credit, clientul bancii este obligat sa realizeze depuneri pe o perioada de minimum 18 luni, dupa care poate primi un imprumut reprezentand dublul sumei economisite.
Dobanda pentru sumele economisite se ridica la 3% pe an, in lei, iar pentru creditul acordat banca solicita o rata dobanzii de 6%. Banca a inceput sa ofere primele credite in aceasta vara.
RBL si-a inceput activitatea la jumatatea anului 2004, fiind primul jucator specializat pe nisa economisirii si creditarii in domeniul locativ. Ulterior, pe aceasta nisa a intrat un al doilea jucator, HVB Banca pentru Locuinte, iar Erste, noul propietar al BCR, si-a anuntat intentia de a crea o astfel de banca specializata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO