Bănci și Asigurări

Rata creditelor neperformante a rămas sub 4%, scăzând în iulie la 3,71%, cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu. Rata NPL ar putea să crească în perspectivă având în vedere şi valul 4 al pandemiei de COVID-19, care afectează întreaga economie şi sectorul financiar

Rata creditelor neperformante a rămas sub 4%, scăzând...

Autor: Claudia Medrega

10.10.2021, 10:08 298

♦ Probleme pot apărea dacă unii debitori - persoane fizice sau companii - afectaţi de impactul economic negativ al panedemiei nu vor reuşi să plătească ratele la credite.

Rata medie a creditelor neperformante (NPL - non-performing loans) în sistemul bancar ro­mânesc a rămas în primele şapte luni din 2021 sub pragul de 4%, coborând în iulie la 3,71%, cel mai scăzut ni­vel din acest an, dar şi din ultimul dece­niu, după ce în lunile de primă­vară din 2021 oscila în jurul a 3,9% din total credite.

Cel mai ridicat nivel al ratei NPL din prima parte a acestui an, de 3,98%, a fost înregistrat în luna februarie.

Rata NPL a coborât în iulie 2021 şi sub nivelul din decem­brie 2020, de 3,83%, precum şi sub valorile din vara anului trecut, care erau în jur de 4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO