LIVE: Acum la ZF Live. Ce înseamnă un club privat de matematică interactivă şi cum vrea să se extindă în franciză
Bănci și Asigurări

Rata combinată a daunei a depăşit iar 100% după nouă luni din 2020, dar a scăzut faţă de 2019

Rata combinată a daunei, care atunci când este supraunitară indică pierderi pentru asigurători, costurile cumulate depăşind primele brute încasate din poliţele vândute, a ajuns la finalul primelor nouă luni din 2020 la 104,97%, peste pragul de 100%, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

După primul semestru (S1) din 2020, rata combinată a daunei se situa la nivelul de 99,2%. La finalul primelor nouă luni din 2020, rata combinată a daunei a înregistrat o scădere pentru clasa asigurărilor Casco, în timp ce în cazul asigurărilor obligatorii auto (RCA) rata combinată a daunei a crescut, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Astfel, rata daunei combinată pentru RCA se afla în continuare, la finalul primelor nouă luni din 2020, la un nivel de 113,3%, peste pragul de 100%.

În acelaşi timp, se observă că în primele nouă luni din ultimii trei ani rata combinată a daunei a crescut de la an la an. Pentru asigurările facultative auto (Casco), rata combinată a daunei a înregistrat un nivel asemănător cu cel aferent asigurărilor RCA, respectiv de 113,3% după nouă luni din 2020.

Comparativ cu perioada similară a anului 2019, se observă o scădere a medianei ratei combinate a daunei, astfel că şapte dintre cele 14 societăţi deţin o rată combinată sub valoare de 122%, potrivit raportului ASF. La finalul primelor nouă luni din 2020, rata combinată a daunei pentru RCA a crescut uşor, iar dintre cele nouă societăţi autorizate de ASF să practice acest tip de asigurări, doar două au înregistrat rate combinate ale daunei subunitare, se mai arată în raportul instituţiei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.