Bănci și Asigurări

Răsvan Radu, CEO al UniCredit Bank: Legea privind „darea în plată“ poate genera scumpirea creditului

Răsvan Radu, CEO a UniCredit Bank:

Un alt efect este cel care poate apărea asupra creditării viitoare în sectorul imobiliar, care va trebui să ia în calcul şi acest risc de neplată, afectând persoane care nu au avut de a face cu boom-ul imobiliar din 2006-2008.

Răsvan Radu, CEO a UniCredit Bank: Un alt efect este cel care poate apărea asupra creditării viitoare în sectorul imobiliar, care va trebui să ia în calcul şi acest risc de neplată, afectând persoane care nu au avut de a face cu boom-ul imobiliar din 2006-2008.

Autor: Anelis Baciu

07.12.2015, 00:06 910
Aplicarea legii privind „darea în plată“ a imobilelor poate duce la scumpirea creditului pentru clienţi prin creşterea avansului şi a costurilor finanţării ca urmare a costurilor suplimentare pe care băncile vor fi nevoite să le ia în calcul, consideră Răsvan Radu, CEO a UniCredit Bank.
 
„Legea se aplică tuturor contractelor în curs de executare la data intrării sale în vigoare şi nu doar contractelor încheiate ulterior acestui moment, atât persoanelor fizice care au dificultăţi de plată, dar şi celor care nu au astfel de probleme, atât debitorului, cât şi codebitorilor solidari, creditelor ipotecare, dar şi tuturor categoriilor de credite garantate cu ipotecă (inclusiv credite de consum). Din aceste motive, este de aşteptat ca intrarea ei în vigoare să afecteze procesul de rambursare a creditelor garantate cu ipotecă şi să genereze pierderi pentru bănci. Aplicarea acestei legi poate genera scumpirea creditului, deoarece va trebui înglobat şi acest cost suplimentar“, a explicat Răsvan Radu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO