Bănci și Asigurări

Raport Erste şi Legatum Institute: România ocupă locul 45 într-un clasament al prosperităţii care include 149 de state. Sergiu Manea, CEO BCR: Avem nevoie de investiţii uriaşe pentru a avansa pe lanţul valoric al economiei şi pentru a face faţă provocărilor interne

Raport Erste şi Legatum Institute: România ocupă locul...

Autor: Cristina Bellu

25.11.2019, 00:05 300
România ocupă locul 45 într-un clasament al prosperităţii care include 149 de state, arată datele raportului anual privind prosperitatea în Europa Centrală şi de Est (ECE), realizat de Erste Group şi Institutul Legatum.

„Prosperitatea a înregistrat o uşoară creştere în România în ultimii ani, fiind înregistrat un avans de trei poziţii, de la locul 48 în 2016“, men­ţionează raportul celor două instituţii.

Potenţialul României de a-şi creşte prosperitatea este dat de sistemul educaţional, clasat pe locul 39 în lume. Dezvoltarea de politici publice de către guvern şi colaborarea cu sectorul privat pot reduce decalajele de competenţe şi creşte competitivitatea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO