Bănci și Asigurări

Randamentele la titlurile de stat sunt în creştere pentru majoritatea scadenţelor. La titlurile sub un an, randamentele au fost în iulie de 4-5 ori peste nivelul din iulie 2017, în timp ce pentru maturităţile de trei-cinci ani s-au dublat

Randamentele la titlurile de stat sunt în creştere...

Autor: Claudia Medrega

03.08.2018, 00:00 116

♦ Randamentele medii la titlurile de stat s-au aflat în ultima perioadă pe o tendinţă ascendentă pentru majoritatea scadenţelor, doar titlurile cu maturitatea de zece ani şi peste având un randament constant. Cele mai consistente creşteri ale randamentelor s-au înregistrat în cazul scadenţelor sub un an, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.

Randamentele titlurilor de stat emise de Ministerul Finanţelor se situ­ează între 2,9% şi 5,3% pentru matu­rităţile cuprinse între 6 luni şi 15 ani.

Rămâne de văzut cum vor evolua în continuare randamentele la titlurile de stat având în vedere că anul 2018 este volatil din punctul de vedere al nevoilor de finanţare ale statului, ca şi anii trecuţi, distribuţia nevoilor de finanţare fiind neuniformă, cu vârfuri de plată, dar şi luni în care sumele care ajung la scadenţă sunt sub 1 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO