Bănci și Asigurări

Raluca Andreica, Patria Credit: Peste 1 milion de producători agricoli mici şi foarte mici au nevoie de microfinanţare pentru a creşte

Raluca Andreica, Patria Credit: Peste 1 milion de...

Autor: Florentina Niţu

29.08.2021, 11:15 268

Peste 1 milion de producători agri­coli mici şi foarte mici au nevoie de microfinanţare pentru a creşte, spun reprezentanţii Patria Credit, care adaugă că vor extinde programele de dezvoltare şi 2.000 de fermieri vor fi creditaţi pentru diverse activităţi, potrivit unui comunicat de presă. De asemenea, menţionează că vor spri­jini proiecte prin care peste 240 de fermieri se vor organiza în structuri asociative.

„Sunt peste 1 milion de producă­tori agricoli mici şi foarte mici care au nevoie de microfinanţare pentru a creş­te. La nivel guvernamental nu exis­tă o politică viabilă, orientată spre dez­voltare, investiţii, pentru sectorul agri­col de dimensiuni mici şi medii. Prin­ci­palele constrângeri care limi­tează dezvoltarea rurală includ ac­cesul redus la finanţare, fragmentarea te­renurilor, îmbătrânirea populaţiei, lip­sa tehnologiei şi a competenţelor“, ex­plică Raluca Andreica, director general al Patria Credit.

Patria Credit IFN, instituţia fi­nan­ciară nebancară specializată în fi­nan­ţa­rea agricultorilor şi a micro­în­treprin­de­rilor, a acordat în 2020 peste 3.000 de credite fermierilor care fac agricul­tură la scară mică sau de subzistenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO