Bănci și Asigurări

Raiffeisen şi Vreau Credit SRL, amendate cu 170.000 de euro de autoritatea pentru date personale

Raiffeisen şi Vreau Credit SRL, amendate cu 170.000 de...

Autor: Mediafax

10.10.2019, 00:00 871

Autoritatatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a amen­dat Raiffeisen Bank cu 150.000 euro pentru că doi angajaţi ai băncii au uti­lizat date transmise de per­so­nalul Vreau Credit prin intermediul apli­caţiei mobile WhatsApp la simulări de prescoring, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Conform anunţului autorităţii, încăl­carea securităţii a constat în faptul că doi angajaţi ai Raiffeisen Bank, uti­lizând datele din documentele de iden­titate ale unor persoane fizice, trans­mise de către angajaţi ai societăţii Vreau Credit SRL prin intermediul apli­caţiei mobile WhatsApp, au efec­tu­at interogări ale sistemului Birou­lui de Credit pentru a obţine date­le necesare în vederea determinării eligibilităţii la cre­ditare a respectivelor per­soane fi­zice, prin simulări de presco­ring. În acest sens, au fost efectuate 1.194 simu­lări, cu privire la 1.177 persoane fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO