Bănci și Asigurări

Raiffeisen nu mai primeşte depozite în euro sau dolari de la populaţie. „Încurajăm economisirea în lei pentru că acordăm credite populaţiei exclusiv în lei.“

Raiffeisen nu mai primeşte depozite în euro sau dolari...

Autor: Claudia Medrega

07.10.2019, 00:07 19846

Raiffeisen Bank, a cincea bancă din România, a decis să nu mai atragă depozite în euro sau dolari după ce în perioada de vară a avut o acţiune de sim­pli­ficare a întregii game de produse de economisire, după o pe­rioadă de evaluare a ofertei.

„Decizia băncii de a nu mai atrage depozite în valută de la persoane fizice are la bază mai mul­te considerente. Pe de o parte, dorinţa noas­tră de a încuraja eco­nomisirea în mo­ne­da naţională. Pe de altă parte, banca acordă cre­dite persoanelor fizice ex­clusiv în lei. În plus, trebuie spus că ne-am pro­pus o simplificare a ga­mei de produse şi ser­vicii existente care să ne ajute să fim mai agili şi să ne adaptăm mai ra­pid la schimbări“, a trans­mis Raiffeisen pentru ZF.

Cu toate că dobânzile remunerate la depozitele populaţiei în euro sunt foarte mici, în ultimii ani românii au început să-şi facă mai multe depozite în euro decât în lei, de teama deprecierii leului. Astfel, depozitele noi în euro ale populaţiei au crescut cu un ritm aproape dublu faţă de cel al depozitelor în lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO