Bănci și Asigurări

Raiffeisen nu mai primeşte depozite în euro sau dolari de la populaţie. „Încurajăm economisirea în lei pentru că acordăm credite populaţiei exclusiv în lei.“

Raiffeisen Bank, a cincea bancă din România, a decis să nu mai atragă depozite în euro sau dolari după ce în perioada de vară a avut o acţiune de sim­pli­ficare a întregii game de produse de economisire, după o pe­rioadă de evaluare a ofertei.

„Decizia băncii de a nu mai atrage depozite în valută de la persoane fizice are la bază mai mul­te considerente. Pe de o parte, dorinţa noas­tră de a încuraja eco­nomisirea în mo­ne­da naţională. Pe de altă parte, banca acordă cre­dite persoanelor fizice ex­clusiv în lei. În plus, trebuie spus că ne-am pro­pus o simplificare a ga­mei de produse şi ser­vicii existente care să ne ajute să fim mai agili şi să ne adaptăm mai ra­pid la schimbări“, a trans­mis Raiffeisen pentru ZF.

Cu toate că dobânzile remunerate la depozitele populaţiei în euro sunt foarte mici, în ultimii ani românii au început să-şi facă mai multe depozite în euro decât în lei, de teama deprecierii leului. Astfel, depozitele noi în euro ale populaţiei au crescut cu un ritm aproape dublu faţă de cel al depozitelor în lei.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.