Bănci și Asigurări

Raiffeisen Leasing împrumută 30 mil. euro de la BERD pentru IMM-uri

Autor: Ciprian Botea

15.05.2011, 23:33 202

Raiffeisen Leasing, o companie detop zece din piaţa leasingului financiar, a împrumutat 30 mil. eurode la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD)pentru a acorda finanţări în sectorul întreprinderilor mici şimijlocii.

Banii vor fi folosiţi pentrufinanţarea achiziţiilor de echipamente, vehicule comerciale,camioane şi remorci efectuate de companii în vederea dezvoltăriiafacerilor.

"Vom oferi suport companiilor cu oviziune şi strategie clară de afaceri, cu planuri de afaceriviabile, cu management de calitate şi experienţă în industria lor",a declarat Felix Daniliuc, directorul general al RaiffeisenLeasing. Portofoliul companiei este compus în proporţie de 40% dinfinanţări acordate întreprinderilor mici şi mijlocii.

Acest acord este al treileaîncheiat de Raiffeisen Leasing cu BERD, valoarea crediteloracordate până în prezent companiei de către instituţia financiarăeuropeană ridicându-se la 50 mil. euro.

Piaţa locală de leasing a fostafectată puternic de criza economică, valoarea finanţărilor noiacordate coborând de la 4,8 mld. euro în 2008 la circa 1,1 mld.euro anul trecut. Acest declin a afectat în specialdisponibilitatea produselor de leasing destinateIMM-urilor.

Raiffeisen Leasing a acordat în2010 finanţări de peste 53 mil. euro, deţinând o cotă de piaţă de4,7%. Portofoliul total al companiei a scăzut însă la 158 mil. euroîn decembrie anul trecut, faţă de 203 mil. euro în aceeaşi perioadădin 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO