Bănci și Asigurări

Raiffeisen International cumpără Akcenta, furnizorul ceh de plăţi şi de schimb valutar. Van Groningen, CEO al Raiffeisen România: Clienţii se pot aştepta la îmbunătăţiri în viitor în privinţa tehnologiei şi a confortului

Steven van Gronin­gen, CEO Raiffeisen Bank România.

Steven van Gronin­gen, CEO Raiffeisen Bank România.

Autor: Claudia Medrega

16.02.2021, 00:05 331

O pondere de 75 % din piaţa FX din Europa Centrală şi de Est este acoperită de bănci şi 25% de furnizori nebancari, aşa cum este şi Akcenta.

Raiffeisen Bank International AG (RBI), acţionarul majoritar al  Raiffeisen Bank România, a ajuns la un acord pentru achiziţionarea fur­ni­zo­rului de plăţi din Cehia, Akcenta CZ a.s. (Akcenta), potri­vit informa­ţi­ilor transmise de bancă.

„Atât clienţii noştri, cât şi clienţii Akcenta se pot aştepta la îmbunătăţiri în viitor, atât în ceea ce priveşte tehno­lo­gia, cât şi confortul lor, be­ne­fi­ci­ind de combinarea avantajelor ofe­ri­te de un fur­nizor clasic de plăţi sau schim­buri va­lu­tare, cum suntem noi, dar şi de abor­darea implementată deja în piaţă de Akcenta“, a spus Steven van Gronin­gen, CEO Raiffeisen Bank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO