Bănci și Asigurări

Raiffeisen împrumută încă 80 mil. euro pentru credite şi leasing în sectorul IMM

Raiffeisen împrumută încă 80 mil. euro pentru credite şi leasing în sectorul IMM

Foto Silviu Matei

Autor: Razvan Voican

27.11.2012, 00:00 209

Raiffeisen Bank şi compania de leasing afiliată au obţinut o linie de credit de 80 mil. euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, care urmează să fie folosiţi pentru finanţarea clienţilor IMM, dar şi pentru investiţii ale comunităţilor locale şi ale companiilor de utilităţi. Banca va putea accesa 80 mil. euro, iar Raiffeisen Leasing - 30 mil. euro.

"Fondurile din acest împrumut vor începe să fie utilizate începând cu luna decembrie", a spus James Stewart, vicepreşedinte al Raiffeisen Bank pe trezorerie şi pieţe de capital. Finanţările din bani de la Banca Consiliului Europei vor putea fi acordate pe termene medii şi lungi şi vor putea fi utilizate în combinaţie cu fonduri UE sau ajutoare de stat.

Luna trecută Raiffeisen a semnat un alt acord de împrumut - cu Banca Europeană de Investiţii - prin care a obţinut 45 mil. euro tot pentru finanţarea IMM-urilor (30 mil. euro prin bancă, iar restul prin firma de leasing). Austriecii au reuşit să-şi menţină profitabilitatea pe parcursul crizei, iar pentru anul viitor şi-au anunţat intenţia de a-şi majora cota de piaţă la creditare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO