Bănci și Asigurări

Raiffeisen coboara promotional dobanda la creditele imobiliare in lei la 5,5% pe an

Raiffeisen coboara promotional dobanda la creditele imobiliare in lei la 5,5% pe an
11.07.2007, 18:28 37

Raiffeisen Bank ofera pana la sfarsitul lui septembrie credite imobiliare in lei la o dobanda de 5,5% pe an, fixa in primul an de contract. Aceasta este cea mai mica dobanda oferita pana acum de vreo banca la creditele in lei.
Tot mai multe banci incept sa isi promoveze in aceasta vara creditele de mare valoare, acordate pe perioade lungi si garantate cu ipoteci. In anii trecuti, vara era in mod traditional dedicata creditelor de consum. In prima parte a acestei veri unele banci au incercat chiar sa promoveze mai degraba produse de economisire.
In ultimele saptamani, atentia bancherilor s-a indreptat insa catre promovarea creditelor cu garantii imobiliare. Recent, OTP Bank a anuntat ca reduce temporar dobanda la creditele de nevoi personale garante cu ipoteca la 5,7% pe an, pentru francul elvetian. Si BCR deruleaza o campanie de promovare a creditelor cu garantii imobiliare, oferind o dobanda de 5,8% pe an la euro.
Pana acum, cea mai mica dobanda la creditele imobiliare in lei era oferita de Volksbank, cu 5,95% pe an.
Raiffeisen ofera promotional o dobanda de 5,5% pe an, insa dupa primul an dobanda devine revizuibila, fluctuand in functie de "evolutiile pietei financiare". In oferta standard a bancii, creditele in lei sunt disponibile numai cu dobanda revizuibila la lei, care este in prezent de 8,4% pe an.
Costurile suportate efectiv de client sunt insa mai mari, intrucat bancile percep pe langa dobanda o serie de comisioane pentru acordarea si gestiunea creditului. Raiffeisen a redus promotional si dobanda la creditele pentru nevoi nenominalizate garantate cu ipoteca (Flexicredit plus) in lei, la 6% pe an.
Dobanda este de asemenea fixa in primul an. Pentru creditele folosite la refinantarea unor imprumuturi mai vechi banca percepe acum dobanzi de 6,65% pe an la euro si 4,9% pe an la franci elvetieni.
Pe de alta parte, atat BCR, Raiffeisen cat si OTP au pe perioada verii si oferte speciale pentru depozite, bazandu-se fie pe plata unor dobanzi mai mari, fie pe flexibilizarea produselor, prin permiterea unor depuneri suplimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO