Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank vrea sa se impuna in Capitala

26.01.2004, 00:00 19



Raiffeisen Bank Romania va investi anul acesta mai multe zeci de milioane de euro pentru cresterea expunerii pe piata romaneasca, o parte importanta din bani fiind directionati in directia retelei teritoriale.



"O mare parte a investitiilor pe care Raiffeisen Bank le-a facut si le face in Romania sunt orientate catre modernizarea si extinderea retelei de unitati, in special in orasele mari. In 2004 numai in Bucuresti vom deschide inca 8-10 unitati, situate in zone comerciale importante", a afirmat Rasvan Radu, vicepresedinte Raiffeisen Bank. Banca are in acest moment o retea de 200 de unitati teritoriale.



Oficialul bancii a precizat ca nivelul investitiilor a fost anul trecut de 36 milioane euro, dupa ce in 2002 banca a investit peste 20 milioane euro.



Raiffeisen Bank inaugureaza astazi noul sediu al Sucursalei Municipiului Bucuresti din Piata Victoriei nr.155.



"Noul sediu al Sucursalei Municipiului Bucuresti este organizat eficient, prin separarea zonelor de lucru pentru persoane fizice si juridice. In fostul sediu al sucursalei, din Bulevardul Unirii nr.76, va functiona o agentie care va prelua clientii din acea zona." a afirmat si Mihaela Popa, directoarea Sucursalei Municipiului Bucuresti.



In prezent Raiffeisen Bank are 18 unitati in Bucuresti, iar in 2003 numarul de clienti a crescut de doua ori fata de decembrie 2002. La sfarsitul anului trecut, banca avea aproape un milion de clienti de retail (dintre care aprox. 75.000 IMM-uri) si in jur de 4.000 de corporatii.



Cea mai spectaculoasa evolutie in 2003 au avut-o creditele de consum care au crescut de 5 ori la nivelul Municipiului Bucuresti, potrivit vicepresedintelului bancii. Raiffeisen avea la sfarsitul anului trecut active bancare de aproape un miliarde de euro, iar pentru anul acesta isi propune o crestere de 60%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO