Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank vrea să emită obligaţiuni verzi pentru a finanţa proiecte eligibile imobiliare, energetice sau de transport

Raiffeisen Bank a dezvoltat Cadrul pentru Obligatiuni Verzi, cu scopul de a finanta proiecte eligibile din zona imobiliară, dar şi energetică sau de transport.

“Dezvoltarea Cadrului pentru Obligatiuni Verzi are la baza experienta indelungata a bancii in originarea de active verzi, in special pe segmentul cladirilor verzi. Aproximativ o treime din portofoliul de credite verzi care a stat la baza emisiunilor de obligatiuni verzi ale Raiffeisen Bank International a fost originat de catre Raiffeisen Bank Romania. Pe termen mediu, pe langa cladiri verzi, vedem potential semnificativ de dezvoltare a proiectelor verzi in domeniul energiei regenerabile, eficientei energetice, transportului ecologic si agriculturii sustenabile. Romania poate beneficia in urmatorii 7 ani de un volum important de finantari si granturi de la UE, aproximativ 80 miliarde de euro, care vor ajuta la redresarea economiei post-pandemie intr-un ritm accelerat, dar si tranzitia catre o economie sustenabila”, a spus Steven van Groningen, presedinte si CEO la Raiffeisen Bank.

Cadrul pentru Obligatiuni Verzi a fost revizuit de catre agentia de ESG rating – Sustainalytics - din perspectiva alinierii cu Principiile pentru Obligatiuni Verzi (POV) si a impactului generat de proiectele eligibile asupra mediului inconjurator.

“Conform planului nostru de finantare, intentionam sa emitem in viitor obligatiuni verzi, in baza Cadrul pentru Obligatiuni Verzi si a unui program cadru de emisiuni de obligatiuni, destinate consolidarii bazei de fonduri proprii si datorii eligibile (MREL) ale bancii, cu scopul de a sustine finantarea responsabila a economiei romanesti si de a accelera implementarea strategiei noastre de sustenabilitate, prin care urmarim sa devenim lider pe piata locala a finantarilor verzi.” a declarat Romulus Mircea, director Managementul Bilantului si al Portofoliului la Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank Romania are peste 20 de ani de activitate pe piata bancara din Romania si peste 2,2 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.900 de angajati, 333 de agentii in toata tara, 730 de ATM-uri, 380 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 23.500 de POS-uri.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.