Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank va acorda granturi de câte 50.000 lei pentru 10 proiecte de educaţionale. Organizaţia care aplică trebuie să acopere din surse proprii sau alte surse minim 20%

Raiffeisen Bank va acorda granturi de câte 50.000 lei...

Autor: Roxana Rosu

06.07.2021, 16:28 88

Raiffeisen Bank începe înscrierile pentru competiţia anuală de granturi pentru sectorul de educaţie non-formală, prin care acordă finanţări nerambursabile în valoare totală de 500.000 de lei pentru 10 proiecte implementate de organizaţii neguvernamentale şi şcoli publice.

Proiectele trebuie înscrise până pe 29 iulie, pe platforma Granturi.raiffeisencomunitati.ro

Proiectele care pot obtine finanţare trebuie să se desfăşoare pe o perioadă de 4-12 luni, cu începere din ultimul trimestru din 2021. Suma maxima care poate fi accesată de către un aplicant este de 50.000 de lei, iar organizatia care aplica trebuie sa acopere din surse proprii sau alte surse de finantare minimum 20% din valoarea proiectului.

Proiectele trebuie aparţină unuia din cele patru domenii: educatie financiara, educatie antreprenoriala, educatie profesionala si educatie civica.

Proiectele castigatoare sunt alese prin derularea a doua etape de jurizare: in prima etapa proiectele sunt evaluate de o echipa de specialisti in proiecte comunitare si de angajatii Raiffeisen Bank, iar in a doua etapa 20 de finalisti isi sustin ideile in fata unei comisii independente de jurizare, formata din experti in programe educationale, care alege cele 10 proiecte care vor fi finantate cu pana la 50.000 lei fiecare.

„Dupa un an in care sistemul educational a trebuit sa se adapteze brusc la contextul sanitar, nevoia de sustinere a proiectelor educationale cu impact in comunitate este cu atat mai mare. Concursul de granturi Raiffeisen Comunitati işi propune sa vina in ajutorul reprezentantilor societatii civile şi institutiilor educationale care au identificat o nevoie in comunitate pe care vor sa o rezolve prin proiecte relevante”, a declarat Corina Vasile, Director de Comunicare si Relatii Publice  Raiffeisen Bank.

Pe langa finanţare, câştigătorii vor beneficia de mentorat in management financiar, fundraising, comunicare si dezvoltarea unei retele de sprijin in comunitate, astfel incat proiectele sa poata continua si dupa finalizarea finantarii oferite de Raiffeisen Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO