Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank şi BERD dau un credit de 37,5 mil. euro grupului eMAG, parte a unui pachet de finanţare de 73 mil.euro, pentru dezvoltarea celui de-al doilea parc logistic al retailerului

Raiffeisen Bank şi BERD dau un credit de 37,5 mil. euro...

Autor: Roxana Rosu

07.07.2021, 12:22 576

Raiffeisen Bank şi Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) vor acorda un credit sindicalizat de 37,55 milioane euro grupului eMag, în baza unui contract semnat ieri la Bucureşti.

Din suma totală, BERD acoperă 16 milioane euro.

Raiffeisen Bank si BERD sunt aranjori principali mandataţi iniţiali, iar Alpha Bank este aranjor principal mandatat.

Creditul face parte dintr-un pachet de 73,4 milioane euro destinaţi finanţării dezvoltării celui de-al doilea parc logistic al retailerului, precum şi echipării acestuia cu echipamente hi-tech.

eMag s-a angajat să respecte standardele de certificare BREEAM Excellent pentru clădiri verzi, pentru optimizarea consumului de energie şi limitarea emisiilor de gaze de seră. 

“Pentru a ne indeplini misiunea, cautam mereu cai prin care sa deservim clientii mai repede, mai ieftin si mai bine, cu o gama de produse tot mai mare. Aceasta investitie majora, care se apropie de 100 de milioane de euro, este un pas important in aceasta directie. Centrul logistic va fi un reper in regiune din punct de vedere al tehnologiei de ultima generatie si al sustenabilitatii, va creste capacitatea noastra de a depozita o gama larga de produse si va imbunatati timpul de pregatire a comenzilor cu circa 90 de minute/comanda si cu un cost mult redus”,a  spus Tudor Manea, CEO eMAG.

Fondat  în anul 2000, eMAG este astazi cel mai mare retailer online din Romania, prezent şi în Bulgaria si Ungaria.  

 “Tranzitia catre o economie verde si sustenabila este un obiectiv strategic pentru noi si angajamentul nostru este sa sprijinim clientii corporate pentru investitii si activitati in aceasta directie, pentru ca este nu doar in beneficiul pastrarii si cresterii competitivitatii lor in regiune, dar ajuta intreg ecosistemul economic si social local, atat IMM-uri, cat si consumatori”, a comentat Cristian Sporis, vicepresedinte pentru Corporate Banking Raiffeisen Bank.

Noul centru logistic este situat la km 19 al autostrăzii A1 şi se va întinde pe o suprafaţă de 130.000 mp, valoarea investiţiei fiind de 90 milioane euro. Lucrările ar trebui să se încheie în septembrie anul viitor, urmând ca, până în iulie 2022, să fie funcţionale toate automatizările şi tehnologiile.

 “Date fiind standardele de sustenabilitate ale proiectului, este foarte potrivit pentru strategia BERD pentru Romania, potrivit careia banca va sprijini operatiuni sustenabile si verzi pentru cresterea competitivitatii companiilor locale, in toate sectoarele, inclusiv cladiri verzi si sustenabile”,a precizat Mark Davis, director regional BERD pentru Romania si Bulgaria.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO