Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank a făcut profit de 198 mil. lei în T1/2021, plus 41% faţă de T1/2020, la active de 52 mld. lei, în creştere cu 9%. Steven van Groningen, CEO: Ne-am concentrat eforturile pentru sprijinirea relansării economice

În perioada raportată, portofoliul de credite al băncii a depăşit 30 de miliarde de lei, cu 4% mai mult faţă de finalul lunii martie 2020.

Raiffeisen Bank, subsi­dia­ra de pe piaţa lo­cală a grupului aus­tri­ac cu acelaşi nume, a în­cheiat primul tri­mes­tru al anului 2021 cu un profit net de 198 mil. lei, în creştere cu 41% faţă de rezultatul obţinut în pe­rioada similară a anului trecut.

La 31 martie 2021, activele totale ale băncii au atins 52,2 mld. lei, echi­va­len­tul unei creşteri anuale de 9%, în timp ce veniturile băncii au scăzut cu 4% faţă de T1/2020, fiind afectate în pri­mul rând de ratele de dobândă în scădere şi de veniturile din comi­sioane reduse cu 8%, în condiţiile în care economia locală nu s-a refăcut com­plet după perioada pandemică, arată datele băncii. „Suntem mulţumiţi de re­zul­tatul nostru din primele trei luni ale anului 2021, într-o perioadă în care am con­ti­nuat să fim preocupaţi de si­guranţa cli­enţilor, partenerilor şi an­ga­jaţilor, însă în egală măsură ne-am con­cen­trat eforturile pentru sprijinirea re­lan­sării economice, prin oferirea de so­luţii financiare potri­vite nevoilor cli­enţilor şi economiei reale. Datorită mă­surilor luate, moratorii publice şi pri­vate, şi a prelungirii lor, am reuşit men­ţinerea profilul de risc la niveluri să­nă­toase şi ne-am bucurat să ob­ser­văm cum clienţii noştri au depăşit cu bine această perioadă dificilă“, spu­ne Steven van Groningen, preşe­dinte şi CEO Raiffeisen Bank.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.