Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank, desemnată cea mai bună bancă din România de publicaţia Global Finance. Johann Strobl, CEO RBI: Feedbackul clienţilor rămâne cel mai bun barometru în evaluarea activităţii

Johann Strobl, CEO Raiffeisen Bank International

Johann Strobl, CEO Raiffeisen Bank International

Autor: Cristina Bellu

27.04.2021, 15:43 180

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a fost desemnată de către revista Global Finance drept cea mai bună bancă din România în cadrul premiilor anuale realizate de publicaţie.

De asemenea, EMEA Finance a desemnat Raiffeisen Bank drept cea mai buna banca de investiţii din România în 2020.

“Feedback-ul clienţilor rămâne cel mai bun barometru în evaluarea activităţii noastre. Ne ajută însă şi competiţia cu colegii noştri bancheri pentru a avea un tablou complet şi o confirmare valoroasă a calităţii muncii noastre”,  spune Johann Strobl, CEO Raiffeisen Bank International. 

Totodată, banca-mama, Raiffeisen Bank International, a fost declarata cea mai buna banca din Europa Centrala si de Est si cea mai buna banca din Austria. 

Raiffeisen Bank a raportat pentru 2020 un profit net de 644 mil. lei, în scădere cu 17% faţă de câştigul din 2019, în condiţiile în care creditarea s-a majorat cu 5%, veniturile au scăzut uşor, iar provizioa­ne­le au crescut, în contextul crizei econo­mice provocate de COVID-19.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO