Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank: Am înregistrat în prima parte a anului o creştere foarte bună a portofoliului de credite. În S1/2021 profitul a fost de 397 mil. lei, plus 42%

Raif
feisen Bank, subsidiara de pe piaţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a încheiat primul se­mes­tru (S1) din 2021 cu un profit net de 397 mil. lei, în creştere cu 42% fa­ţă de S1/2020. Performanţa financiară a fost sus­ţi­nută în principal de nivelul con­si­derabil mai mic al costului riscului - pe fondul disciplinei de rambursare a cre­ditelor, susţinută de măsurile de spri­jinire a clienţilor, dar şi de îmbu­nă­tăţirea evoluţiilor macro­eco­no­mi­ce şi creşterea cererii de credite, explică ban­ca. „Suntem multumiţi de rezul­ta­tele noastre din prima jumătate a anu­lui 2021, an în care suntem pre­ocu­paţi să sus­ţi­nem clienţii şi reve­ni­rea eco­no­miei româneşti. Am reuşit men­ţi­nerea profilului de risc al băncii la niveluri sănătoase. Am crescut pe toate segmentele de clienţi, cu un vârf de 21% creştere pentru IMM-uri“, spune Steven van Groningen, pre­şe­dinte&CEO al Raiffeisen Bank. Creditele nete au crescut cu 11% faţă de S1/2020, la 30,2 mld. lei. La 30 iunie 2021, activele totale erau de 54,5 mld. lei, în creştere cu 18%, an la an, iar veniturile Raiffeisen au crescut uşor cu 2% faţă de S1/2020.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.