Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank a obţinut în 2019 un profit net de 779 mil. lei , în scădere faţă de 2018, din cauza provizioanelor pentru Aedificium Banca pentru Locuinţe

Raiffeisen Bank a obţinut în 2019 un profit net de 779...

Autor: Claudia Medrega

18.03.2020, 10:45 215

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a raportat pentru 2019 un profit net de 779 mil. lei, în scădere faţă de câştigul record din 2018, de 881 mil. lei.

Scăderea profitului a fost influenţată de introducerea taxei pe activele bancare, urmată de o uşoară încetinire a activitţăii economice, în prima parte a anului trecut, dar şi de evenimente nerecurente cum ar fi schimbările metodologice de provizionare a riscului de credit, provizioane făcute de bancă pentru litigii şi reglementări, dar şi provizionarea participaţiei în subsidiara Aedificium Banca pentru Locuinţe, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

“După cum ştim deja, 2019 a fost un an destul de complicat economic şi legislativ, care a debutat cu intrarea în vigoare a OUG 114, ordonanţa impusă fără nicio analiză de impact sau fără o preocupare reală pentru evoluţia economiei româneşti, iar anul l-am încheiat cu instabilitate politică şi schimbări de guvern. În condiţiile în care mediul în care activeăm este permanent în schimbare şi cu evoluţii incerte, faptul că ne dezvoltăm continuu şi echilibrat ne confirmă, încă o dată, că suntem o organizaţie puternică şi responsabilă”, a spus Steven van Groningen, preşedinte & CEO al Raiffeisen Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO