Bănci și Asigurări

Raiffeisen a vandut credite de 175 mil. euro la Amsterdam

09.04.2009, 16:21 17

Raiffeisen Bank, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata, a vandut anul trecut un pachet de credite de consum negarantate de 175 mil. euro catre un vehicul financiar special din Amsterdam, ROOF Romania. Creditele au fost securizate si transferate in bilantul vehiculului. Astfel de operatiuni au devenit uzuale la nivelul grupului austriac ca varianta de refinantare in conditiile inrautatirii conditiilor de pe piete.

In acelasi timp permit optimizarea portofoliilor diferitelor subsidiare, Raiffeisen Bank Romania reusind astfel sa-si imbunatateasca spectaculos raportul credite/depozite pe anul trecut de la circa 120% la 73%.
In cazul tranzactiei cu ROOF Romania, riscul aferent creditelor ramane in grupul Raiffeisen, urmand ca in decembrie 2009, cand aceasta ajunge la maturitate, sa poata avea loc o securizare completa prin plasarea portofoliului catre investitori. Pe 2008, Raiffeisen Bank Romania a raportat un bilant total de 6,6 mld. euro, in crestere cu 17,1% fata de 2007, soldul creditelor ridicandu-se la 4,6 mld. euro, in urcare cu 30,1%, conform datelor publicate de banca-mama. Rentabilitatea capitalului a fost de 39%, fata de 25% in 2007, dupa standardele internationale de contabilitate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO