Bănci și Asigurări

RAI se bazeaza in continuare pe asigurari de calatorie

08.08.2006, 18:42 21

RAI Asigurari, societate specializata in asigurari de asistenta turistica, a raportat pentru primul semestru al acestui an afaceri de aproape 10,8 milioane de lei (3 milioane de euro), in crestere cu 20% in lei, comparativ cu primul semestru din 2005.
Asigurarile de calatorie reprezinta mai mult de jumatate din portofoliul asiguratorului, urmate de asigurarile auto (34,35%) si alte clase de asigurari generale (10,9%). Structura portofoliului a ramas aproape nemodificata, comparativ cu prima jumatate a anului trecut.
Compania a platit in primul semestru despagubiri nete de 2,3 milioane de lei (peste 0,6 milioane de euro), in scadere cu 35% fata de perioada similara din 2005.
Cedarile in reasigurare au reprezentat circa 5% din primele brute subscrise in primele sase luni ale anului, fata de circa 4% in prima jumatate a anului trecut.
In 2005, RAI Asigurari a raportat afaceri de aproape 20,3 milioane de lei (5,6 milioane de euro) si un profit net de aproape 8,8 milioane de lei (peste 2,4 milioane de euro), marja profitului fiind astfel de peste 40%.
Societatea are in prezent 40 de unitati teritoriale si peste 1.300 de agenti.
RAI Asigurari este controlata de familia Tudor si are un capital social de 8 milioane de lei (2,3 milioane de euro).
Societatea a fost condusa pana la sfarsitul lunii iunie de Angela Toncescu, actualul presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
In prezent, functia de director general executiv al RAI este ocupata de Nicolae Ghita, care a fost consilier al Angelei Toncescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO