Bănci și Asigurări

RAI intra pe sanatate la mijlocul lunii

02.03.2006, 20:12 13

RAI Asigurari, companie specializata pe asigurari de asistenta turistica pentru calatoriile in strainatate, va intra pe piata asigurarilor de sanatate la mijlocul acestei luni.

Polita de asigurare de sanatate lansata de RAI in colaborare cu Centrul Medical Romar se numeste Consult si acopera anual cinci consultatii la un medic generalist, cinci consultatii la un medic specialist, doua seturi de investigatii medicale, doua interventii chirurgicale si doua transporturi cu ambulanta. Pretul politei de asigurare variaza intre 18 si 36 de lei (5 -10 euro) pe luna.

"Cu acest produs, ne adresam persoanelor cu venituri medii", spune Iuliana Trica, directorul Directiei Asigurari Medicale si de Accidente.

"De asemenea, ne vom adresa angajatilor agentiilor de turism cu care colaboram (pentru politele de asistenta turistica in strainatate - n. red.) si clientilor lor", explica ea.

Polita Consult acopera si cheltuielile de spitalizare, in limita a 90 de lei (26 de euro) pe zi, timp de maximum 21 de zile. De asemenea, polita asigura cheltuielile cu tratamentul dentar restaurativ ca urmare a unui accident de munca sau rutier, in limita a 1.000 de lei (290 de euro) anual.

Limita maxima a cheltuielilor medicale acoperite de companie este de 3.000 de lei (860 de euro) pe an.

RAI estimeaza ca va vinde pana la sfarsitul anului 400.000 de astfel de polite de asigurare. Peste circa doua luni, compania intentioneaza sa mai lanseze o polita de asigurare de sanatate, Consult Plus.

"Acest nou produs se va adresa persoanelor cu venituri peste medie si va acoperi mai multe servicii medicale", spune Iuliana Trica.

Pe piata asigurarilor de sanatate mai activeaza companiile Allianz-Tiriac, Aviva, Interamerican si Generali, iar din acest an va vinde astfel de polite si Asiban.

RAI a incheiat anul trecut cu subscrieri de 5,8 mil. euro (21 mil. lei), in crestere cu circa 41% in euro fata de 2004. Asigurarile de asistenta pentru calatoriile in strainatate reprezinta 60% din portofoliul RAI. Pe acest segment, compania a subscris anul trecut prime brute de aproape 3,5 mil. euro (12,6 mil. lei), in crestere cu circa 40% in euro fata de anul anterior.

"In acest an, ne asteptam la un volum al primelor brute subscrise de 34 mil. lei (aproximativ 9,7 mil. euro - n. red.)", a declarat Angela Toncescu, director general executiv al RAI.

Compania are un capital social de 1,5 mil. euro (5,14 mil. lei), controlat de Daniel Tudor, presedinte si director general al RAI, si familia acestuia.

Centrul Medical Romar are afaceri anuale de circa 6 mil. euro. angela.placinta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO