Bănci și Asigurări

Radu Topliceanu, BRD: Cei care au solicitat amânări ale ratelor au revenit la plată în proporţie apropiată de 100%

Radu Topliceanu, BRD: Cei care au solicitat amânări ale...

Autor: Claudia Medrega

10.06.2021, 00:07 2868

BRD-SocGen, a treia bancă după active, a amânat ratele la credite pentru peste 50.000 de persoane la încheierea definitivă a perioadei în care s-au putut depune cereri de moratoriu în 2021, iar cea mai mare parte a clienţilor au revenit la plată după expirarea perioadei de păsuire, după cum susţine Radu Topliceanu, director general ad­junct al BRD-SocGen pe retail.

„La încheierea defi­nitivă a perioadei în care s-au putut depune cereri de moratoriu, BRD amânase, în total, ratele a peste 50.000 de per­soane care solicitaseră acest lucru. În 2021, cererea pentru astfel de măsuri a fost la un nivel cu mult mai scăzut decât în 2020, ceea ce este un semn clar că situaţia revine la normal. În proporţie apropiată de 100%, cei care au solicitat amânări au revenit la un serviciu normal al datoriei.“

Topliceanu dă asigurări că BRD rămâne atentă la semnalele clienţilor, mai ales la cei din sectoarele cele mai afectate şi îi încurajează pe cei care au dificultăţi să vină spre bancă pentru a găsi soluţii.

Şeful retailului BRD mai susţine că banca are o rată de credite neperformante mai mică decât media pieţei şi o rată de acoperire cu provizioane peste media pieţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO