Vezi galeria foto
(4 poze)
Bănci și Asigurări

Radu Gheţea câştigă 21.000 de euro net pe lună de la CEC Bank. Topul celor mai bine plătiţi executivi din cadrul băncii de stat

Radu Graţian Gheţea, executivul se află din 2007 la conducerea băncii de stat CEC Bank, are venituri lunare de circa 21.000 de euro net pe lună, potrivit unui document publicat de Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.

Astfel, un document al Guvernului care dezvăluie salariile şefilor din instituţiile la care statul este acţionar arată că şeful CEC Bank, singura bancă din top 10 aflată în portofoliul statului, are venituri lunare de 121.000 de lei brut pe lună (circa 94.400 de lei net, adică aproape 21.000 de euro net). El obţine aceste venituri din funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie al băncii, de preşedinte şi de director general al băncii.

Radu Gheţea, 66 de ani, este unul dintre veteranii sistemului bancar şi este la conducerea CEC Bank din 2007. Anterior, a fost prim-vicepreşedinte şi preşedinte al consiliului de administraţie al Alpha Bank. La începutul anilor 1990 a lucrat pentru Banca Română de Comerţ Exterior, iar ulterior a fost recrutat de grecii de la Alpha Bank în echipa care a pus bazele Băncii Bucureşti (actuala Alpha Bank România).

Pe locul doi în topul celor mai bine plătiţi executivi din cadrul CEC Bank este Andrei Stamatian, membru executiv în CA şi prim-vicepreşedintele CEC Bank, care are venituri lunare de circa 14.500 de euro net pe lună (84.000 de lei brut/ 65.000 de lei net).

Alţi doi membri în consiliul de administraţie al CEC Bank – Mihaela Popa şi Gheorghe Carabasan (care ocupă şi funcţii de vicepreşedinte în cadrul băncii) – au venituri lunare de câte 10.600 de euro net (62.000 de lei brut/ 47.700 de lei net).

De asemenea, alţi şase membri din consiliul de administraţie al băncii, printre care se află şi Dragoş Doroş, şeful Fiscului, obţin de la banca de stat câte circa 4.000 de euro net pe lună (24.000 de lei brut/ 17.800 de lei net).

CEC Bank este singura bancă de top 10 rămasă în portofoliul statului şi a încheiat anul 2015 cu active în valoare de peste 6 miliarde de euro şI un profit net de 2,4 milioane de euro.

Citiţi AICI mai multe detalii despre indemnizaţiile şi durata mandatelor şefilor din cadrul CEC Bank.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.