Bănci și Asigurări

Provizioanele mai mici au lăsat israelienilor de la Leumi un profit de 5 mil. lei în trim. III

Provizioanele mai mici au lăsat israelienilor de la...

Autor: Ciprian Botea

05.12.2014, 00:00 163

Bank Leumi, un jucător de talie redusă din sistemul bancar controlat de grupul israelian cu acelaşi nume, a obţinut un profit net de 7 milioane de lei (1,6 mil. euro) în perioada ianuarie-septembrie, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de grup la Tel Aviv. Banca a avut un profit de aproape 5 milioane de lei doar în trimestrul al treilea, pe fondul îmbunătăţirii indicatorilor de risc. Profitul raportat la jumătatea anului fusese de 2,2 milioane de lei, la jumătate faţă de perioada ianuarie-iunie 2013, pe fondul unor cheltuieli cu provizioanele de circa 2,5 milioane de lei.

Cheltuielile cu provizioanele raportate după primele nouă luni au fost de 1,8 milioane de lei, ceea ce înseamnă că în trimestrul al treilea banca nu a avut costuri suplimentare, ci dimpotrivă a eliberat o parte din provizioane. Leumi nu a publicat în raportul semestrial şi cifre aferente creditelor acordate şi depozitelor atrase şi nici nivelul activelor. Banca raportase pentru finalul anului trecut un volum de credite de 800 milioane de lei, în creştere cu 4% faţă de 2012. Tot la finalul anului trecut, depozitele ajungeau la 665 milioane de lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO