Bănci și Asigurări

Provizioanele mai mari şi scăderea dobânzilor au diluat profitul grupului Raiffeisen în România cu 26%, până la 64 milioane de euro, la nouă luni

Raiffeisen Bank România este cea mai mare instituţie din portofoliul Raiffeisen International

Raiffeisen Bank România este cea mai mare instituţie din portofoliul Raiffeisen International

Autor: Anelis Baciu

17.11.2016, 00:08 451

Grupul austriac Raiffeisen a înregistrat în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an un profit net de 64 de milioane de euro, în scădere cu circa 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul unor provizioane în creştere şi al unor venituri mai mici din dobânzi, potrivit unui raport publicat ieri la Viena.

Grupul Raiffeisen deţine Raiffeisen Bank, a patra instituţie de credit din sistemul bancar local, dar şi o companie de lea­sing, un broker de asigurare şi o divizie de asset management care au împreună 2,1 milioane de clienţi.

Provizioanele constituite de Raif­fei­sen în România cumulau la finalul lunii sep­tembrie 57 mil. euro, cu 11 mil. euro mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Raiffeisen şi-a majorat provizioanele în contextul intrării în vigoare a legii privind darea în plată.

Presiunile puse de dobânzile aflate la un nivel extrem de scăzut sunt un alt factor care alături de provizioane în creştere a dus la diminuarea profitului grupului Raiffeisen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO