Bănci și Asigurări

Provident a câştigat jumătate de milion de euro la nouă luni

Autor: Ciprian Botea

21.10.2010, 23:27 31

Provident Financial, o companie specializată în acordarea decredite de mică valoare direct la domiciliu, a înregistrat unprofit de 400.000 de lire sterline (echivalentul a 1,9 mil. lei sau450.000 de euro) în primele nouă luni din 2010, faţă de o pierderede 2,7 milioane de lire sterline în perioada similară a anuluitrecut.

Creditele, cu valori de până la 3.000 de lei şi rambursabile în celmult un an, sunt vândute la dobânzi efective de până la 80% pe an.Jumătate din profit a fost obţinut doar în perioadaiulie-septembrie, potrivit datelor publicate de InternationalPersonal Finance (IPF), compania-mamă a Provident, din MareaBritanie. Compania a înăsprit condiţiile de creditare de două oriîn ultimul an pe fondul înrăutăţirii situaţiei economice şi încondiţiile implementării măsurilor de austeritatea de către Guvern."Ca rezultat al întăririi politicii de creditare, în ciuda uneiînrăutăţiri a procesului de colectare a creanţelor în august,compania a reuşit să ţină problemele sub control şi să înregistrezeprofit", se arată într-un document publicat de IPF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO