Bănci și Asigurări

Proprietarul Carniprod Tulcea: Le-a venit mintea la cap guvernanţilor. Va fi încă o porţie de mâncare pe masă

Proprietarul Carniprod Tulcea: Le-a venit mintea la cap...

Autor: Gabriel Razi

07.04.2015, 14:15 1170

Reducerea TVA pentru produsele alimentare era o măsura aşteptată de o industrie alimentară în suferinţă, spune Nicolae Ciuleac, proprietarul procesatorului Carniprod Tulcea, un jucător cu operaţiuni regionale în estul ţării.

“Le-a venit în sfârşit mintea la cap guvernanţilor. Nu este normal să ai un TVA de 24% la un popor cu o putere de cumpărăre precum este al nostru.(…) Mâncarea trebuie să fie ieftină”, spune Ciuleac.

El subliniază că impactul reducerii TVA se va vedea iniţial prin creşterea consumului dar şi prin scăderea de preţuri în condiţiile în care competiţia va împinge în jos preţurile cu aceeaşi proporţie cu reducerea TVA.

“Va mai fi încă o porţie de mâncare la masă. Va fi încă o porţie pentru un copil. Marjele nu se vor modifica pentru că preţurile vor fi corectate la raft, competiţia va genera acest lucrui”, spune Nicolae Ciuleac.

El spune că reducerea taxei este doar un prim pas şi că economii mature precum Austria au TVA diferenţiat între produse alimentare, nealimentare şi de lux încă de acum două decenii.

Carniprod este o afacere cu rulaje de aproape 20 milioane de euro anual, care deţine şi o reţea de magazine cu produse din carne.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO