Bănci și Asigurări

Programul Prima casă, suplimentat cu 500 mil. lei. Nouă bănci primesc fonduri

Programul Prima casă, suplimentat cu 500 mil. lei. Nouă...

Autor: Claudia Medrega

16.06.2017, 00:05 10114

Ministerul Finanţelor a aprobat alocarea re­zer­­vei ne­repartizate de 500 mil. lei pentru acor­da­rea de garanţii în cadrul programului Prima casă, la cererea Fondului Naţional de Ga­rantare a Cre­ditelor pentru Între­prin­derile Mici şi Mijlo­cii (FNGIMM), ceea ce înseamnă că băncile româneşti vor putea să dea cre­dite ipotecare prin pro­gramul gu­ver­na­mental în valoare de circa un miliard de lei.

În condiţiile în care un credit ipo­­­te­car Prima casă ajunge în medie la 50.000 de eu­ro, circa 4.500 de români pot să be­ne­fi­cieze de supli­men­tarea propusă de Minis­terul de Finanţe.

Plafonul de 500 mil. lei a fost repartizat băn­cilor Piraeus Bank, OTP Bank, BCR, ING, Banc­post, Raiffeisen Bank, BRD, CEC Bank şi Leumi Bank, luându-se în considerare gradul de uti­lizare a plafoanelor alocate finanţatorilor până la data de 7 iunie 2017, conform informaţiilor trans­mise de Finanţe.

În ultimele săptămâni, fondul care emite garanţiile Prima casă nu mai reuşea să facă faţă cererilor, în condiţiile în care circa 600 de noi solici­tări erau înregistrate zilnic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO