Bănci și Asigurări

Programul de inovaţie al Visa, o platformă de parteneriate între startup-uri fintech, bănci şi antreprenori, se extinde pe mai multe pieţe din sud-estul Europei, inclusiv România

Programul de inovaţie al Visa, o platformă de...

Autor: Cristina Bellu

09.04.2021, 13:06 167

Visa anunţă că programul său de inovaţie - Visa Innovation Program, o platformă de parteneriate între startup-uri fintech, bănci şi antreprenori cu experienţă din regiunea Europei de Sud-Est, se extinde în mai multe ţări, inclusiv în România, cu scopul de a atrage mai multe fintech-uri.

Proiectul pune la dispoziţia startup-urilor în fază incipientă (pre-seed, seed şi seria A) o platformă pentru testarea, validarea, co-crearea şi lansarea de noi concepte de produse inovatoare în colaborare cu Visa şi reţeaua sa de parteneri globali, scurtând semnificativ procesul de lansare pe piaţă.

“Programul de inovaţie al Visa este poarta de acces la reţeaua noastră globală, la brandul de încredere şi la tehnologia de ultimă generaţie care îi poate ajuta să îşi atingă obiectivele, în măsura în care aceste companii vin cu idei originale şi noi moduri de abordare a problemelor. Extinderea programului şi în România va permite accesul mai multor companii fintech, oferind în acelaşi timp numeroase oportunităţi de colaborare cu partenerii de afaceri ai Visa pe plan extern”, spune Elena Ungureanu, Visa Country Manager în România.

Proiectul oferă acces la instituţii financiare şi alţi parteneri din Bulgaria, Grecia şi Turcia. Odată cu expansiunea la nivel regional, programul devine accesibil pentru o comunitate mai mare de fintech-uri din sud-estul Europei şi oferă băncilor participante, instituţiilor financiare nonbancare şi comercianţilor din cele trei ţări acces la cele mai recente inovaţii în spaţiul fintech din regiune.

În acelaşi timp, startup-urile din sud-estul Europei care sunt acceptate în program beneficiază de informaţii practice, acces la resurse tehnologice solide şi mentorat pentru a derula proiecte pilot plătite împreună cu partenerii din program, pe pieţele din Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Visa Innovation Program este implementat în Bulgaria de Eleven Ventures, unul dintre cele mai importante acceleratoare de afaceri locale şi fonduri de capital de risc în stadiu incipient, de Crowdpolicy în Grecia şi de Hackquarters în Turcia.

„Pe măsură ce programul se extinde şi se maturizează, creşte şi accesul la oportunităţi pentru startup-urile participante, oferindu-le posibilităţi nelimitate de a învăţa, testa şi de a-şi valida ideile cu o viteză uimitoare, de a-şi dezvolta afacerea şi de a se extinde mai rapid. De asemenea, programul facilitează colaborarea între toţi jucătorii din industrie, ceea ce înseamnă în final produse şi servicii mai bune şi valoare adăugată pentru clienţi”, adaugă Daniel Tomov, Managing Partner la Eleven Ventures.

Iniţiat în 2018, programul a atras până în prezent peste 300 de aplicaţii şi a recrutat peste 30 de companii în faza de concept, proiecte pilot de testare sau acces pe piaţă, valorificând orientarea către client şi metodologia de creare a designului.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO