Bănci și Asigurări

Prognoză optimistă a FMI: Creşterea economică la nivel global va accelera anul viitor

Prognoză optimistă a FMI: Creşterea economică la...

Autor: Marius Oncu

06.07.2014, 15:01 156

Politicile băncilor centrale de sprijinire a economiei ar putea avea doar un impact limitat asupra cererii, iar statele ar trebui să ia măsuri pentru a susţine activitatea economică prin investiţii în infrastructură, educaţie şi sănătate, atâta timp cât îşi menţin un nivel sustenabil al datoriei, a spus Lagarde, potrivit Reuters.

Noile prognoze economice ale FMI, care vor fi publicate în iulie, vor fi uşor diferite de estimările instituţiei din aprilie, a avertizat Lagarde.

"Activitatea la nivel global se accelerează, dar ritmul ar putea fi mai lent decât ne aşteptam, deoarece creşterea potenţială este mai slabă, iar investiţiile rămân limitate", a spus director FMI.

Avansul PIB al Chinei se va situa în acest an la 7-7,5%, estimează Lagarde.

"În pofida răspunsurilor la criză, recuperarea rămâne modestă, complicată şi fragilă, iar măsurile de stimulare a cererii, chiar dacă sunt susţinute de băncile centrale, îşi vor găsi limitele. Trebuie să sporim eforturile de sprijinire a creşterii. Există oportunitatea de a relansa investiţiile într-un număr de ţări, fără a pune în pericol sustenabilitatea fianţelor publice", a declarat oficialul FMI, la o conferinţă organizată în sudul Franţei.

Lagarde a repetat pe parcursul discursului că, deşi acum este momentul oportun pentru unele ţări să crească investiţiile, nu toate îşi permit această strategie.

Economia americană îşi revine după evoluţia dezamăgitoare din primul trimestru, în timp ce zona euro iese treptat din recesiune şi trebuie să continue reformele, în principal de formare a uniunii bancare, a afirmat Lagarde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO