Bănci și Asigurări

Profitul semestrial al Bank Leumi a scăzut la jumătate

La finalul lunii mai banca Leumi ocupa locul 29 în sistemul bancar, cu o cotă de piaţă de 0,3%

La finalul lunii mai banca Leumi ocupa locul 29 în sistemul bancar, cu o cotă de piaţă de 0,3%

Autor: Ciprian Botea

25.08.2014, 00:05 206
Bank Leumi, filiala locală a grupului israelian cu acelaşi nume, a încheiat primul semestru cu un profit net de 2,2 milioane de lei (500.000 de euro), la jumătate faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de grup la Tel Aviv.
 
Banca obţinuse un profit net de 4,7 milioane de lei în intervalul ianuarie-iunie 2013.
 
Scăderea profitabilităţii a apărut pe fondul unor cheltuieli aferente pierderilor din credite reflectate în contul de profit şi pierdere de 3,2 mil. lei. Spre comparaţie, Leumi raportase anul trecut un venit de 12 mil. lei în contul acestui indicator, cel mai probabil ca efect al eliberării unor pasive fiscale. Multe bănci raportaseră profituri în creştere în primul semestru de anul trecut datorită eliberării de pasive fiscale amânate aferente filtrelor pruden­ţiale introduse la cerinţa BNR odată cu trecerea la sistemul internaţional de raportare financiară IFRS, în ianuarie 2012.
 
Leumi nu a publicat în raportul semestrial şi cifre aferente creditelor acordate şi depozitelor atrase şi nici nivelul activelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO