Bănci și Asigurări

Profitul Garanti Bank România a scăzut la 28 mil. lei în 2016, deşi creditele şi activele au crescut

Profitul Garanti Bank România a scăzut la 28 mil. lei...

Autor: Anelis Baciu

08.03.2017, 00:05 432
Subsidiarele locale ale grupului turc Garanti Bank au înregistrat un profit net de 20,7 milioane de lire turceşti, echivalentul a 28 milioane de lei (6 mil. euro) anul trecut, potrivit unui raport publicat pe site-ul grupului. Spre comparaţie, profitul întregistrat de grupul Garanti în România în anul 2015 ajungea la echivalentul a 101 milioane de lei.
 
Rezultatul financiar al Garanti s-a înrău­tă­ţi în ciuda faptului că subsidiarele locale au raportat credite şi active în creştere anul trecut. Soldul împrumuturilor acordate clienţilor cumula la finalul lunii decembrie 5,6 miliarde de lire turceşti, echivalentul a 6,8 miliarde de lei. Faţă de luna decembrie a lui 2015 soldul creditelor acordate local de Garanti a urcat în lei cu aproape 5%. Grupul nu a oferit infor­maţii cu privire la volumul creditelor acordate pentru persoane fizice şi pentru companii, însă potrivit datelor de la jumătatea anului trecut, portofoliul băncii era balansat de creditele de retail, având o pondere de 45%, în timp ce creditele corporate aveau o pondere de 40%.
 
Activele, pe de altă parte, au crescut mai lent, cu doar 1% anul trecut şi au ajuns la echi­va­lentul a 8,7 miliarde de lei (1,9 mld. euro). În ultimii ani grupul turc şi-a majorat activele deţinute în România, fapt care a dus la propulsarea Garanti Bank, principalul busi­ness local al Garanti, pe locul 10 în clasamentul din sistemul bancar, în locul băncii greceşti Piraeus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO