Bănci și Asigurări

Profitul Deutsche Bank a crescut de aproape două ori anul trecut, la 4,3 miliarde de euro

Autor: Mediafax

02.02.2012, 14:47 172

Profitul net al Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, a crescut anul trecut cu 80%, de la 2,3 miliarde de euro în 2010 la 4,23 miliarde de euro, ca urmare a avansului veniturilor nete din dobânzi, a anunţat, joi, grupul.

Veniturile nete din dobânzi au urcat cu 12%, de la 15,6 miliarde de euro la 17,4 miliarde de euro, în timp ce alte venituri au urcat cu 73%, la 1,3 miliarde de euro, iar pierderile diviziei de investiţii de capital s-au redus de la două miliarde de euro la 264 milioane de euro, se arată în raportul financiar al Deutsche Bank.

În trimestrul al patrulea, banca a anunţat o scădere a profitului cu 76%, de la 600 milioane de euro în ultimele trei luni din 2010 la 147 milioane de euro anul trecut, din cauza rezultatelor mai slabe ale diviziei de trading şi a reevlauării în scădere a unor active, potrivit Bloomberg.

Rezultatul din ultimul trimestru s-a situat sub aşteptările analiştilor consultaţi de Bloomberg, de 556 milioane de euro.

Directorul general al băncii, Josef Ackermann, al cărui mandat urmează să se încheie în mai, a renunţat în noiembrie la obiectivul ca Deutsche Bank să anunţe un profit anual record, din cauza intensificării crizei.

Şeful diviziei de investiţii, Anshu Jain, care va prelua conducerea băncii în acest an împreună cu Juergen Fitschen, a declarat săptămâna trecută că 2012 a început uşor mai bine decât s-a încheiat anul trecut.

Deutsche Bank a renunţat în noiembrie la obiectivul de a raporta un profit de 10 miliarde de euro pentru anul trecut şi a anunţat desfiinţarea a 500 de locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO