Bănci și Asigurări

Profitul BT a crescut datorită tranzacţiilor cu titluri de stat

Omer Tetik, directorul general al BT: Rezultatele (...) ne determină să privim cu optimism întregul an.

Omer Tetik, directorul general al BT: Rezultatele (...) ne determină să privim cu optimism întregul an.

Autor: Ciprian Botea

11.08.2015, 00:06 961

Banca Transilvania, a treia bancă locală după activele deţinute, a obţi­nut în primul semestru un profit net de 190 milioane de lei (43 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul unor venituri mai mari din tranzacţii cu titluri de stat şi din comisioane.

Veniturile nete din dobânzi, care reprezintă principala sursă de câştig pentru bancă, s-au contractat cu 8% şi au ajuns la 522 de milioane de lei. Veniturile brute din dobânzi s-au redus cu 14%, dar şi cheltuielile cu bonificaţiile plătite clienţilor au fost mai mici cu 24%.

„Rezultatele sunt în linie cu strategia băncii şi ne determină să privim cu optimism întregul an“, a declarat Omer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania. Stocul de credite al băncii a crescut cu 2,4 miliarde de lei în ultimul an şi a ajuns la 22,2 miliarde de lei. Creşterea creditării din primele şase luni a fost de 13%, în timp ce banca a scos din bilanţ în aceeaşi perioadă credite neperformante de peste 400 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO