Bănci și Asigurări

Profitul băncii britanice Barclays a crescut cu 7% în primele nouă luni, la 2,65 mld. lire sterline

Profitul băncii britanice Barclays a crescut cu 7% în primele nouă luni, la 2,65 mld. lire sterline

Foto: Shutterstock

Autor: Marius Oncu

31.10.2011, 13:37 132

Profitul băncii britanice Barclays a crescut cu 7% în primele nouă luni, de la 2,48 miliarde de lire sterline anul trecut la 2,65 miliarde de lire sterline (4,3 miliarde de dolari) în acest an, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Declinul veniturilor operaţiunilor de investment banking a amplificat, însă, temerile că banca ar putea avea dificultăţi în a-şi atinge ţintele de profit pe termen mai lung.

Rezultatul din primele nouă luni a fost influenţat de un câştig excepţional din reevaluarea datoriilor băncii, scrie Mediafax.

Veniturile Barclays Capital, principalul generator de profit al băncii, au scăzut cu 15%, la 2,25 miliarde de lire sterline, de la 2,65 miliarde de lire în urmă cu un an. Declinul a fost compensat de creşteri ale veniturilor operaţiunilor de retail bancar în Marea Britanie, Europa şi Africa, dar şi de nivelul mai redus al provizioanelor.

Profitul înainte de taxe a înregistrat o creştere de 19% la nouă luni, de la 4,27 miliarde de lire sterline la 5 miliarde de lire sterline.

Pentru trimestrul al treilea, Barclays a raportat un câştig înainte de taxe de 2,4 miliarde de lire sterline, comparativ cu 327 milioane de lire sterline în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO