Bănci și Asigurări

Cu un profit record de 1,54 mld. lei, BRD spune că rămâne în România chiar dacă taxa bancară îi ia o mare parte din câştig. François Bloch, CEO: „Vom plăti ceea ce este de plătit, nu vom opune rezistenţă, dar sperăm că taxa va fi modificată”

François Bloch, CEO al BRD-SocGen

François Bloch, CEO al BRD-SocGen

Autor: Claudia Medrega

08.02.2019, 00:07 855

François Bloch: „Vom plăti ceea ce este de plătit, nu vom opune rezistenţă, dar sperăm că taxa va fi modificată.“

Creşterea veniturilor operaţionale, controlul costurilor şi costul riscului pozitiv au ajutat BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, să obţină în 2018 un profit net record de 1,54 mld. lei, cel mai bun rezultat anual al băncii. Câştigul de anul trecut a fost mai mare cu 12% faţă de 2017.

La nivelul întregului grup BRD, profitul net a fost anul trecut de 1,56 mld. lei, în creştere cu 10,6% comparativ cu 2017.

François Bloch, CEO al BRD-SocGen, spune că instituţia va trebui să-şi adapteze modelul de business în condiţiile în care va fi aplicată taxa pe activele financiare, care are consecinţe nefavorabile, pentru că banca vrea să rămână în România.

Şeful BRD-SocGen susţine că în forma actuală a taxei pe active, banca românească cu capital francez ar trebui să plătească 600 mil. lei, dar va continua să rămână profitabilă în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO