Bănci și Asigurări

Profit de 92 miliarde de lei la Transilvania

13.06.2000, 00:00 6



Banca Transilvania a inregistrat la sfarsitul lunii mai un profit brut de peste 92 de miliarde de lei, cu aproape 70% mai mult decat profitul inregistrat in perioada similara a anului trecut, a declarat ieri Iosif Pop, presedintele bancii.

"Activitatea desfasurata de Banca Transilvania este considerata satisfacatoare in conditiile mediului economic din Romania", a spus Pop.

El a adaugat ca veniturile au atins 356 miliarde de lei, in timp ce activele bancii au crescut cu 52% fata de sfarsitul anului trecut pana la 2.170 miliarde de lei.

Banca este in prezent in plin proces de majorare a capitalului social, de la 100 de miliarde de lei la 175 de miliarde de lei.

"Majorarea de capital se va realiza pana la nivelul de 45,43 miliarde de lei pe baza rezervelor constituite din profitul net, iar diferenta de aproape 30 de miliarde din aporturi de numerar ale actionarilor inscrisi la data de referinta, 31 ianuarie 2000", a explicat Pop.

Pana vineri, 9 iunie, doar 7,66% din actiuni au fost subscrise si varsat capitalul aferent. Perioada de subscriere si varsare se incheie pe 29 iunie 2000.

Ca obiective pentru anul acesta, presedintele bancii a mentionat cresterea cotei de piata, extinderea propriei retele de bancomate precum si a retelei teritoriale, introducerea creditelor pe card si desfasurarea programului de imprumut din fonduri Phare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO