Bănci și Asigurări

Profit de 25,6 mil. euro pentru Alpha Bank în 2021, în creştere cu 20%. Creditarea a crescut pe segmentele ipotecar şi de consum, cu peste 7%, iar costul riscului a scăzut

Profit de 25,6 mil. euro pentru Alpha Bank în 2021, în...

Autor: Claudia Medrega

16.03.2022, 00:05 198

♦ Finanţările noi acordate persoanelor juridice au crescut cu 72% faţă de 2020, iar creditele noi acordate persoanelor fizice au avansat cu 46% ♦ „În anul 2021, deşi ne-am confruntat cu un mediu volatil şi imprevizibil, Alpha Bank România şi-a continuat strategia de a contribui la sprijinirea economiei, menţinând în acelaşi timp o performanţă financiară robustă“, a transmis banca.

Alpha Bank România, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după ac­tive pe piaţa românească, a înre­gistrat în 2021 un profit brut de 25,6 mil. euro, în creştere cu 19,8% faţă de câştigul din 2020, potrivit infor­maţiilor transmise de bancă.

2021 este al şaselea an consecutiv de profitabilitate pentru bancă.

„Anul 2021 a fost unul plin de pro­vocări din perspectiva macroeco­no­mică. Economia României a în­registrat o revenire dinamică în pri­me­le trei trimestre din 2021, dar şi o acce­lerare a inflaţiei mai ales în tri­mes­trul patru. În acest context, Alpha Bank România a continuat să sprijine creşterea economică şi să contribuie la eforturile de susţinere a mediului de afaceri prin participarea activă în cadrul programelor derulate de către Guvernul României. Volu­mul creditelor noi acordate com­pa­niilor mari a înre­gistrat un avans puternic du­blân­du-se faţă de anul pre­cedent în timp ce producţia de credite desti­nate IMM-urilor a atins cel mai înalt nivel din ul­ti­mul deceniu“, a transmis Alpha Bank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO