Bănci și Asigurări

Profit de 13 mil. lei pentru Credit Europe Bank în S1/2020. Yakup Cil, CEO al băncii: „Vom continua să investim în noi tehnologii şi în componenta digitală“

Profit de 13 mil. lei pentru Credit Europe Bank în...

Autor: Claudia Medrega

10.09.2020, 12:00 259

Credit Europe Bank România, parte a grupului financiar cu acelaşi nume înregistrat în Olanda,a înregistrat în primul semestru (S1) din acest an un profit de 13 mil. lei, în condiţiile în care creditarea a avansat la 2,1 mld. lei, de la 2 mld. lei în 2019. Activele băncii au urcat la sfârşitul lunii iunie până la 4,1 mld. lei.

La finele anului 2019, banca avea active de 4 miliarde de lei şi ocupa locul 17 în topul băncilor de pe piaţa românească, cu o cotă de piaţă de 0,81%.

„Performanţa financiară consoli­dată a băncii reflectă obiectivele noastre strategice. Deşi ne aşteptam la o scădere a profitului în primul semestru din 2020, având în vedere mediul economic determinat de pandemia de Covid-19, am reuşit să încheiem prima jumătate a anului cu 13 mil. lei profit net mulţumită managementului atent al creditelor şi soluţiilor digitale oferite clienţilor noştri. Investiţiile noastre constante în digitalizare din ultimii ani s-au dovedit benefice pentru clienţii noştri în timpul pandemiei, ţinând cont de faptul că întregul nostru portofoliu de carduri era deja contactless, portofoliul nostru de carduri de credit oferă gadget-uri contactless - precum stickere şi brăţări - şi clienţii noştri care utilizează dispozitive Apple beneficiază de serviciul convenabil Apple Pay din 2019“, a declarat Yakup Cil, CEO al Credit Europe Bank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO