Bănci și Asigurări

Producătorul de gips-carton Siniat a deschis o fabrică la Turceni după o investiţie de 50 mil. euro

Producătorul de gips-carton Siniat a deschis o fabrică...

Autor: Andreea Neferu

07.10.2015, 16:28 1434

Producătorul de sisteme de gips-carton Siniat România, parte a grupului belgian Etex, a deschis astăzi o fabrică de plăci de gips-carton la Turceni, în judeţul Gorj, în urma unei investiţii de circa 50 de milioane de euro.

Unitatea de producţie a fost construită pe un teren de 32 de hectare şi are o capacitate anuală instalată de 27 de milioane de metri pătraţi, urmând să acopere atât piaţa locală, cât şi alte zece pieţe din Europa de Sud-Est.

Fabrica, care creează peste 80 de locuri de muncă, va folosi gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la centrala termoelectrică de la Turceni.

Totodată, Siniat a investit 1 milion de euro în construirea unui drum nou care leagă fabrica de drumul naţional.

“Ne dezvoltăm într-un mediu economic stabil, cu potenţial ridicat. Obiectivul nostru este să valorificăm acest potenţial”, a spus Marc-Andre Fritsche, general manager al Siniat România. Siniat mai deţine două fabrici în care produce plăci de gips-carton şi ipsos, la Bucureşti şi Aghireşu (judeţul Cluj). Grupul Etex desfăşoară activităţi în 44 de ţări, având circa 17.000 de angajaţi care operează 121 de fabrici.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO