Bănci și Asigurări

ProCredit şi Fondul European de Investiţii extind acordul de finanţare pentru IMM-urile inovatoare: în joc sunt 820 mil. euro

ProCredit şi Fondul European de Investiţii extind...

Autor: Mediafax

27.07.2017, 00:02 302

Fondul European de Investiţii (FEI) şi Grupul ProCredit au semnat extinderea Acordului de Garantare pentru IMM-uri InnovFin şi majorarea plafonului cu 450 mil. euro, oferind astfel 820 mil. euro firmelor inovatoare din 11 ţări în care operează băncile ProCredit, inclusiv România. Sumele alocate prin programul de finanţare InnovFin cu garanţii europene oferite IMM-urilor de către ProCredit Bank România începând din ianuarie 2016 se dublează de la 40 la 80 mil. euro şi pot fi accesate de către companiile care utilizează tehnologii noi, manufacturează produse noi şi investesc în inovarea afacerilor lor.

Acordul a fost semnat sub iniţiativa InnovFin a Comisiei Europene, garantat prin Programul Cadru al Uniunii Europene pentru Cercetare si Inovare Orizont 2020 şi susţinut de Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS). FEIS este pilonul central al Planului Comisiei Europene de Investiţii pentru Europa, cunoscut sub denumirea de „Planul Junker“.

Programul InnovFin permite ProCredit Bank continuarea procesului de finanţare a companiilor inovatoare care vor beneficia astfel de acoperire cu garanţii din partea FEI în proporţie de 50%. De la semnarea acordului InnovFin, respectiv din ianuarie 2016 şi până în prezent, ProCredit Bank a finanţat peste 100 de IMM-uri prin acordarea de credite în valoare de cel puţin 25 mil. euro, potrivit informaţiilor transmise ieri.

„Extinderea Programului de Garantare pentru IMM-uri InnovFin este rezultatul unui interes crescut din partea clienţilor IMM care doresc să investească în modernizarea afacerilor lor, conştienţi fiind de faptul că inovaţia face diferenţa în piaţă“, afirmă Mariyana Petkova, director general adjunct al ProCredit Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO