Bănci și Asigurări

ProCredit Bank finanţează cu 3,4 mil. euro construcţia a două parcuri fotovoltaice în Prahova, cu capacităţi de 5,6 MWp şi 4,3 MWp

ProCredit Bank finanţează cu 3,4 mil. euro construcţia...

Autor: Cristina Bellu

02.04.2024, 10:33 384

ProCredit Bank România acordă o finanţare de 3,4 milioane de euro grupului de companii 3D Steel Design & Construct SRL şi Hansarom Management & Consulting SRL, pentru construcţia a două parcuri fotovoltaice în judeţul Prahova, cu capacităţi de 5,6 MWp şi 4,3 MWp, ambele echipate cu un sistem de stocare a energiei prin baterii de 1 MW.

Valoarea totală a celor două proiecte se apropie de 6 milioane de euro, acestea urmând să beneficieze şi de finanţare europeană cu fonduri nerambursabile prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Eficienţa în gestionarea şi utilizarea energiei solare devine crucială pentru o tranziţie energetică de succes către surse regenerabile. Colaborarea dintre ProCredit Bank şi grupul 3D Steel Design & Construct SRL şi Hansarom Management & Consulting SRL exemplifică un model de finanţare de succes, bazat pe fonduri europene prin PNRR şi sprijinul financiar oferit de bancă", spune Ştefan Manole, Director General ProCredit Bank România.

Investiţia realizată de 3D Steel Design & Construct SRL în oraşul Poenarii Burchii, constă într-o centrală fotovoltaică cu o capacitate de 5,6 MWp. Aceasta va fi montată pe sol pe o structură fixă şi va include 9 816 panouri fotovoltaice de 580 Wp.

Proiectul din Băneşti, dezvoltat şi deţinut de Hansarom Management & Consulting SRL, constă într-o centrală electrică fotovoltaică la sol cu o capacitate totală de 4,3 MWp. Ambele proiecte sunt prevăzute cu câte un sistem de stocare a energiei cu baterie de 1 MW, care va funcţiona ca un mecanism de echilibrare şi stabilizare a reţelei pentru centrala fotovoltaică.

ProCredit Bank România este parte a grupului ProCredit, format din bănci comerciale pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri). ProCredit Holding AG, cu sediul în Frankfurt am Main, Germania, este compania-mamă a grupului ProCredit. Pe lângă concentrarea sa operaţională asupra Europei de Sud-Est şi de Est, grupul ProCredit este, de asemenea, activ în America de Sud şi în Germania. Acţiunile companiei sunt tranzacţionate pe segmentul Prime Standard al Bursei de Valori din Frankfurt. Acţionarii principali ai ProCredit Holding AG includ investitorii strategici Zeitinger Invest şi ProCredit Staff Invest (vehiculul de investiţii pentru personalul ProCredit), KfW, societatea olandeză DOEN Participaties BV şi, recent, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO