Bănci și Asigurări

Probleme pentru bănci: HSBC, cel mai mare creditor din Europa, anunţă că profiturile au scăzut cu 18% de la an la an

Probleme pentru bănci: HSBC, cel mai mare creditor din...

Autor: Alex Ciutacu

02.11.2019, 23:00 18437

HSBC, cel mai mare creditor din Europa, raportează o scădere de 18% de la an la an la nivelul profitului înainte de taxe (EBITDA) din al treilea trimestru, în ciuda unor evoluţii pozitive pe piaţa din Asia, potrivit CNBC.

Banca a raportat EBITDA de 4,8 miliarde dolari pentru trimestrul încheiat în luna septembrie, în scădere cu 18% de la an la an.

EBITDA ajustat a scăzut cu 12% la 5,3 miliarde dolari. Analiştii au estimat o scădere de 11% pentru T3, potrivit Reuters.

Gigantul bancar HSBC a raportat venituri de 13,36 miliarde dolari pentru acest trimestru, o scădere de 3% de la an la an.

„Mai multe părţi din business au mers bine, în special în piaţa din Asia, în ciuda unui mediu plin de provocări în T3”, notează Noel Quinn, CEO-ul interimar al grupului.

Câştigul per acţiune s-a ridicat la 57 cenţi, comparabil cu nivelul de 56 cenţi de anul trecut.

„Planurile noastre anterioare nu mai sunt suficiente pentru a îmbunătăţi performanţa acestor businessuri, ţinând cont de perspectivele slabe de creştere a veniturilor. De aceea accelerăm planurile de remodelare, pentru a muta capital în zone cu o creştere mai mare”, spune Quinn.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO