Bănci și Asigurări

​Primele reacţii pe piaţa financiară după respingerea propunerii de premier: cursul este nemişcat pe interbancar, indicele BET este pe verde. Dar situaţia ar putea să se înrăutăţească, consideră un analist

​Primele reacţii pe piaţa financiară după...

Autor: Liviu Popescu

27.12.2016, 12:30 1175

Cursul leu-euro este la 4,53 lei pe piaţa interbancară în jurul orei 12:30, cotaţia asemănătoare cu cea oficială a BNR de vineri, 23 decembrie, în timp ce indicele BET, referinţă pentru bursa românească, afişează 7.022 de puncte, în urcare cu 0,13% faţă de şedinţa de vineri.

Astfel, atât cursul leu-euro pe piaţa interbancară cât şi bursa nu reacţionează în prezent la decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respingea numirea de premier făcută de PSD, însă situaţia ar putea să se înrăutăţească, consideră Nicu Grigoraş, director de tranzacţionare la Intercapital.

“Pentru moment nu cred că piaţa va reacţiona la ştirea legată de respingerea de către preşedinte a propunerii de premier. Situaţia ar putea să se înrăutăţească dacă nu va exista foarte rapid o altă propunere de premier care sa fie agreeată de preşedinte. În această situaţie am putea să ne îndreptăm către o criză politică care să dureze câteva luni şi la care cu siguranţă piaţa va reacţiona în sens negativ”, a spus Nicu Grigoraş pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO